Nieuws

5 juli 2018. Innotek, VITO en de Provincie Antwerpen bundelen hun krachten voor de creatie van een ‘Health Hub’ in de Kempen. In het Technologiehuis in Mol wordt een unieke campus gecreëerd met state-of-the-art labo-infrastructuur waar de activiteiten rond onderzoek, venturing, incubatie en acceleratie omtrent duurzame gezondheid onder één dak worden samengebracht.

GEEL - Op 1 maart 2017 nam het van oorsprong Ierse bedrijf Zenith Technologies zijn intrek in het Geelse Technologiehuis. Van daaruit gaat het bedrijf de farmaceutische industrie in België dienen op vlak van software systemen.

Mol, 10 April 2017. DK Thermal, een Engelse producent van metal core (IMS) printplaten, neemt de Europese activiteiten over van Elite Advanced Technologies, fabrikant van o.a. keramische substraten voor de elektronica-industrie. Met de overname wil DK Thermal zijn portfolio van thermische printplaten verder uitbreiden.

Begin januari opende het Kontichse bedrijf Crazy Monkey Studios een bijkomende vestiging in het Technologiehuis te Geel. Met deze uitbreiding wil Managing Partner Steven Verbeek meer videospelen ontwikkelen en Kempense gamefanaten de kans bieden om dichtbij huis te werken.

Op donderdag 13 oktober 2016 nam het Kempische webbedrijf Beresterk zijn intrek in het Geelse Technologiehuis. Van daaruit gaat het bedrijf van zaakvoerder Jan Gevers straffe websites opzetten voor klanten in Vlaanderen en Nederland én werken aan verdere groei.

Sinds 1 april 2016 is RideOnTrack gevestigd in het Technologiehuis van Geel. Het bedrijf ontwikkelt  software die gebruikt wordt in sectoren waar een operationele communicatie van cruciaal belang is. Als vernieuwend bedrijf voelt RideOnTrack zich helemaal thuis in deze innovatieve omgeving.

 

Op 15 januari zag Caprea Sustainable Solutions het licht. Het prille bedrijf van Luc Pelkmans biedt consulting op het gebied van biobased economy en hernieuwbare energie. De hoofdactiviteit is de technische coördinatie van de activiteiten binnen IEA Bioenergy, een samenwerkingsplatform opgericht door het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

Innotek ondersteunt ondernemers bij spin-offcreatie

Gebaseerd op de successen van eerdere spin-offprojecten, heeft Innotek vzw zich ook de voorbije twee jaar toegelegd op spin-offcreatie vanuit bestaande ondernemingen. En met succes. Bij meer dan 30 bedrijven werd een begeleidingstraject op maat opgestart.

MAGICS Instruments werd eind oktober 2015 opgericht als een spin-offbedrijf van de KU Leuven en het Studiecentrum voor Kernenergie SCK-CEN. Deze techstarter ontwikkelt chips die bestand zijn tegen nucleaire straling en bouwt voort op zeven jaar onderzoek aan beide instellingen.

Begin januari vestigde Elite Advanced Technologies zich in het Technologiehuis te Mol. Van daaruit zal het bedrijf Europa bedienen op het gebied van op maat gemaakte componenten voor de maakindustrie.

Pagina's